Deg:
50 g jäst
2,5 dl vatten
1 pkt kesella (10 %) (2 dl)
2 msk fiberhusk
2 tsk salt
ca 7 dl glutenfritt mjöl (Lailas)
1. smula ner jästen
2. häll i ljummet vatten, olivoljan och fiberhusk. Blanda och låt vila i ca 10 min
3. blanda i kesella, salt och mjöl
4. låt jäsa i ca 20 min
5. dela upp degen i lagom stora portioner och tryck ut till runda plättar.
6. fyll pirogerna med önskat innehåll (förslagsvis köttfärs och ost)
7. grädda i ugn i ca 15 min.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Glutenfria frukostfrallor
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk. Blanda ordentligt och låt stå och svälla i…
Glutenfri Grönsakspizza /kreatör Kristina andersson
1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda mjölet med fiberhusk, bakpulver och salt. Mixa broccolin…
Alternativa pajskal Glutenfria med kikärtor / fröer / färskost / mozarella / mandelmjöl
1 och 2 Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform,…
Glutenfri Rödbetspaj med fetaost och rosmarin
Pajskal: Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl. Mixa till ett fint mjöl.…
Köttfärspaj med glutenfri pajdeg på färskost och ägg Receptet är ej färdigt
Pajskal Vispa äggvitorna och ättikan/saltet hårt. Blanda ihop äggulorna, färskosten och paprikapulvret till en jämn…
Mary Danes Glutenfria Mandelbrownies
Vispa äggen med strösockret pösigt ganksa länge. Rör ihop alla torra ingredienser och häll ner…
Nötkakor med mandelmassa – glutenfria
1. Sätt ugnen på 225°. 2. Mal nötkärnorna. 3. Riv mandelmassan och blanda ner florsockret.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier