Brownie
ca 200 g mandelmjöl (5 dl)
1 dl potatismjöl
3 stora ägg
3,75 dl strösocker
175 g smält smör
1 krm salt
1 dl kakao
1 dl florsocker
1½ tsk bakpulver
Choklad Ganaché
80 g mörk blockchoklad
90 g ljus blockchoklad
1,2 dl vispgrädde
ev rostade valnötter eller pecannötter till garnering
Vispa äggen med strösockret pösigt ganksa länge.
Rör ihop alla torra ingredienser och häll ner i äggsmeten tillsammans med svalnade smöret.
Grädda i en bakpappersklädd form på 20x30 cm i mitten av ugnen i 175 grader. Sänk värmen till 150 efter 5 minuter. Grädda i ca 30 minuter.
Värm grädden och hackad choklad i en kastrull.
Häll chokladganachén över brownien och låt svalna.
Förvara i kylskåp över nattten.
Garnera med rostade valnötter lite innan servering.
Kakan tas fram ur kylen och tempereras någon timme innan servering.
Källa: https://marydane.blogg.se/2014/december/mandelbrownies-2.html
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Glutenfria frukostfrallor
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk. Blanda ordentligt och låt stå och svälla i…
Glutenfri Grönsakspizza /kreatör Kristina andersson
1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda mjölet med fiberhusk, bakpulver och salt. Mixa broccolin…
Alternativa pajskal Glutenfria med kikärtor / fröer / färskost / mozarella / mandelmjöl
1 och 2 Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform,…
Glutenfri Rödbetspaj med fetaost och rosmarin
Pajskal: Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl. Mixa till ett fint mjöl.…
Köttfärspaj med glutenfri pajdeg på färskost och ägg Receptet är ej färdigt
Pajskal Vispa äggvitorna och ättikan/saltet hårt. Blanda ihop äggulorna, färskosten och paprikapulvret till en jämn…
Nötkakor med mandelmassa – glutenfria
1. Sätt ugnen på 225°. 2. Mal nötkärnorna. 3. Riv mandelmassan och blanda ner florsockret.…
Ulrika Davidssons / glutenfri mjuk pepparkaka
Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och sukrin poröst några minuter. Smält smöret. Tillsätt…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier