Mary Danes Glutenfria Mandelbrownies

Ingredienser

Brownie
ca 200 g mandelmjöl (5 dl)
1 dl potatismjöl
3 stora ägg
3,75 dl strösocker
175 g smält smör
1 krm salt
1 dl kakao
1 dl florsocker
1½ tsk bakpulver

Choklad Ganaché
80 g mörk blockchoklad
90 g ljus blockchoklad
1,2 dl vispgrädde

ev rostade valnötter eller pecannötter till garnering

Gör så här

Vispa äggen med strösockret pösigt ganksa länge.
Rör ihop alla torra ingredienser och häll ner i äggsmeten tillsammans med svalnade smöret.
Grädda i en bakpappersklädd form på 20x30 cm i mitten av ugnen i 175 grader. Sänk värmen till 150 efter 5 minuter. Grädda i ca 30 minuter.

Värm grädden och hackad choklad i en kastrull.
Häll chokladganachén över brownien och låt svalna.
Förvara i kylskåp över nattten.
Garnera med rostade valnötter lite innan servering.
Kakan tas fram ur kylen och tempereras någon timme innan servering.

Källa: https://marydane.blogg.se/2014/december/mandelbrownies-2.html

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.