Glutenfria fluffiga plättar

Ingredienser

4 dl mjölk
2 ägg
0,5 dl havremjöl
1 dl majsmjöl
1 dl rårismjöl (eller vitt rismjöl)
1 msk fiberhusk
3 tsk vaniljessens
0,5 tsk bakpulver
0,25 tsk salt

Gör så här

Blanda alla ingredienser i en matberedare eller vispa med en elvisp med degkrokar.
Blanda tills du har en tjock, jämn smet. Smeten tjocknar snabbt på grund av fibrerna i fiberhusken sväller så stek plättarna på en gång och spara ingen smet.
Lägg en klick i stekpannan med smör, ghee eller kokosolja för stekning och stryk ut smeten till en lagom stor plätt. En knapp cm tjock.
Stek på låg värme tills båda sidorna är gyllenbruna.
Servera med bär, sylt, skivad banan, grädde eller något annat gott.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.