2,5 dl (100 grams) mandelmjöl
1,7 dl (32 grams) kokosmjöl
2 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
7 msk (98 grams) kokosolja utan smak. (Om din kokosolja är flytande – sätt den en stund i kylen tills den får en fast konsistens.)
2,5 dl kokossocker
6 msk (98 grams) mandelsmör i rumstempemperatur
1 1/2 tsk vaniljextrakt
1 stort ägg i rumstempemperatur (eller 1 chia egg)
2,5 dl (170 grams) grovhackad mörk choklad
Blanda mandelmjöl, kakaopulver, kokosmjöl, bakpulver och salt i en skål.
Vispa ihop den hårda kokosoljan med sockret med en elektrisk visp.
Lägg till mandelsmöret, vaniljextraktet och vispa en stund till.
Lägg till ägget och vispa.
Lägg till mjölblandningen tills du har en jämn, slät smet.
Lägg till chokladbitarna och knåda in dem med händerna.
Låt smeten stå i kylen 1 timma tills den hr stelnat.
Sätt ugnen på 175°C och klä en plåt med bakplåtspapper.
Rulla ut 8st bollar och lägg på pappret. Degen kan vara lite smulig, men använd händerna och platta ut bollarna tills du får en rund, platt, fin form som är ca. 9cm i diameter.
Sätt in i ugnen ca. 11-14 minuter för en mjukare kaka och några minuter längre för en krispig kaka.
Låt svalna på plåten så att kakorna får hårdna.
Förvara i lufttät behållare i kyl eller frys.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Glutenfria frukostfrallor
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk. Blanda ordentligt och låt stå och svälla i…
Glutenfri Grönsakspizza /kreatör Kristina andersson
1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda mjölet med fiberhusk, bakpulver och salt. Mixa broccolin…
Alternativa pajskal Glutenfria med kikärtor / fröer / färskost / mozarella / mandelmjöl
1 och 2 Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform,…
Glutenfri Rödbetspaj med fetaost och rosmarin
Pajskal: Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl. Mixa till ett fint mjöl.…
Köttfärspaj med glutenfri pajdeg på färskost och ägg Receptet är ej färdigt
Pajskal Vispa äggvitorna och ättikan/saltet hårt. Blanda ihop äggulorna, färskosten och paprikapulvret till en jämn…
Mary Danes Glutenfria Mandelbrownies
Vispa äggen med strösockret pösigt ganksa länge. Rör ihop alla torra ingredienser och häll ner…
Nötkakor med mandelmassa – glutenfria
1. Sätt ugnen på 225°. 2. Mal nötkärnorna. 3. Riv mandelmassan och blanda ner florsockret.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier