Glutenfria bagels!

Ingredienser

2 ägg + 1 äggula
1 äggvita
2 dl valfri mjölk, t.ex osötad mandelmjölk
1 tsk äppelcidervinäger alt. vitvinsvinäger, kan uteslutas
1/2 dl kokosmjöl
1/2 dl bovetemjöl
1/2 dl rismjöl, kan ersättas med ytterligare 1/2 dl bovetemjöl
1 dl mandelmjöl alt. hasselnötsmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 nypa örtsalt

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225C. Blanda alla torra ingredienser.

2. Vispa därefter äggen luftiga och äggvitan till ett hårt skum.

3. Blanda äggen (inte äggvitan) tillsammans med dom torra ingredienserna, äppelcidervinägern och mjölken.

4. Vänd sedan till sist ner äggvitan. Låt stå i 3-5 minuter.

5. Fukta händerna i kallt vatten och forma därefter ett lång ”brödkorv” som du formar till en bagel och lägger på en plåt med bakplåtspapper. Toppa med vallmofrön.

6. Grädda i mitten av ugnen i 20-30 minuter. Låt svalna på galler innan servering.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Cornbread Cowboy Casserole

Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.