Placeholder

Fläskkotlett med skysås, stekt lök och potatismos

Ingredienser

4 - 6 fläskkotletter
salt
peppar
smör
1 - 2 gula lökar
2 msk vetemjöl
smör eller rapsolja
1 köttbuljongtärning
3 dl vatten
1 - 2 tsk soya
maizena
ditt eget potatismos

Gör så här

1. Gör ditt eget potatismos som du brukar.

2. Under tiden potatisen kokar kryddar du kotletterna och bryner dem ett par minuter på varje sida i smör. När köttet fått fin färg häller du på vatten, buljong och soya.

3. Låt småputtra ca 10 - 15 minuter tills köttet är mört och genomstekt. Smaka av och red till önskad konsistens.

4. Skala och skiva löken. Blanda med vetemjöl och stek till fin färg i olja eller smör. Servera med potatismos och t ex kokt broccoli.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.