Curd-rutor (glutenfri)

Ingredienser

Botten
110 g smör
170 g glutenfri mjölblandning för kakor*
35 g florsocker
1 krm salt
1 tsk fiberhusk

Fyllning
1 färdig sats “Lat körsbärscurd med honung” (eller 5 dl anna slags curd)
2 ägg
40 g glutenfri mjölblandning

* Glutenfri mjölblandning för kakor och pannkakor
110 g (2 dl) ljust rismjöl
110 g (2 dl) havremjöl
90 g (2 dl) mandelmjöl
55 g (1 dl) kokosmjöl
180 g (3 dl) potatismjöl
3 msk majsstärkelse

Gör så här

Botten: Sätt ugnen på 175 grader. Ta en fyrkantig form med löstagbar botten (22x22 cm) och klä den med bakplåtspapper. Tärna smöret och blanda samman i matberedare med övriga ingredienser till botten. Tryck ut botten i formen till ett jämnt lager. Grädda i 20 minuter, ta ut och låt svalna 5 min.

Fyllning: Vispa ihop äggen med mjölet. Häll i din färdiga körsbärscurd (ca 5 dl) och blanda noga. Häll i fyllningen på den avsvalnade bottnen och ställ in i ugnen i 25 minuter. Ta ut kakan och låt svalna ordentligt innan du skär rutor av den. Pudra gärna florsocker över innan servering.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr