Churros (glutenfria)

Ingredienser

350 g vatten
15 g smör (2 msk)
1 msk strösocker
1 tsk salt

130 g ljus mjölblandning* (bara 130 g används i receptet)
1/2 tsk xantangummi
3 ägg

* Mjölblandning för ljust bröd
220 g ljust teffmjöl (alt durramjöl)
240 g ljust rismjöl
100 g bovetemjöl
100 g havremjöl (glutenfritt)
180 g majsstärkelse
180 g potatismjöl (alt sötpotatisstärkelse)

Gör så här

Förbered genom att ta fram en vanlig elvisp nära spisen samt genom att blanda mjöl och xantangummi i en bunke.

Häll vatten, smör, strösocker och salt i en kastrull. Koka upp och ta av värmen. Häll i mjölet och vispa snabbt ihop till en varm deg. Låt svalna i 15-30 minuter. Knäck i ett ägg i taget och vispa ordentlig mellan varje.

Sätt ihop tyllen med spritspåsen och ha i smeten. Värm fritösen till 180-190 grader. Spritsa i ca 5-10 cm långa bitar rakt ned i oljan och "skär av" med en bordskniv. Fritera i 5-6 minuter på varje sida.

Servera med smält choklad att doppa i. Mums!

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.