350 g vatten
15 g smör (2 msk)
1 msk strösocker
1 tsk salt
130 g ljus mjölblandning* (bara 130 g används i receptet)
1/2 tsk xantangummi
3 ägg
* Mjölblandning för ljust bröd
220 g ljust teffmjöl (alt durramjöl)
240 g ljust rismjöl
100 g bovetemjöl
100 g havremjöl (glutenfritt)
180 g majsstärkelse
180 g potatismjöl (alt sötpotatisstärkelse)
Förbered genom att ta fram en vanlig elvisp nära spisen samt genom att blanda mjöl och xantangummi i en bunke.
Häll vatten, smör, strösocker och salt i en kastrull. Koka upp och ta av värmen. Häll i mjölet och vispa snabbt ihop till en varm deg. Låt svalna i 15-30 minuter. Knäck i ett ägg i taget och vispa ordentlig mellan varje.
Sätt ihop tyllen med spritspåsen och ha i smeten. Värm fritösen till 180-190 grader. Spritsa i ca 5-10 cm långa bitar rakt ned i oljan och "skär av" med en bordskniv. Fritera i 5-6 minuter på varje sida.
Servera med smält choklad att doppa i. Mums!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Glutenfria frukostfrallor
Rör ner fiberhusk i vatten eller mjölk. Blanda ordentligt och låt stå och svälla i…
Glutenfri Grönsakspizza /kreatör Kristina andersson
1. Mixa havregrynen till ett mjöl. Blanda mjölet med fiberhusk, bakpulver och salt. Mixa broccolin…
Alternativa pajskal Glutenfria med kikärtor / fröer / färskost / mozarella / mandelmjöl
1 och 2 Mixa ihop alla ingredienser till pajdegen. Tryck ut degen i en pajform,…
Glutenfri Rödbetspaj med fetaost och rosmarin
Pajskal: Häll av, skölj och låt kikärterna rinna av väl. Mixa till ett fint mjöl.…
Köttfärspaj med glutenfri pajdeg på färskost och ägg Receptet är ej färdigt
Pajskal Vispa äggvitorna och ättikan/saltet hårt. Blanda ihop äggulorna, färskosten och paprikapulvret till en jämn…
Mary Danes Glutenfria Mandelbrownies
Vispa äggen med strösockret pösigt ganksa länge. Rör ihop alla torra ingredienser och häll ner…
Nötkakor med mandelmassa – glutenfria
1. Sätt ugnen på 225°. 2. Mal nötkärnorna. 3. Riv mandelmassan och blanda ner florsockret.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier