Pastagratäng:
0.5 purjolök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g fryst bladspenat
2 krm riven muskot
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
---
250 g färska lasagneplattor
5 dl crème fraiche
150 g chèvre
---
4 kycklingfiléer
Tomatsallad:
500 g tomater
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
0.5 dl pumpakärnor
Till servering:
1 kruka basilika
1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar.
2. Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform. Toppa med smulad chèvre och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.
3. Krydda kycklingen med salt och peppar och laga i stekpanna eller ugn till fin färg.
4. Skiva tomaterna och vänd ihop med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Toppa med pumpakärnor.
5. Servera till gratängen och kycklingen toppad med basilika.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria