Placeholder

Cheesy pasta gratin

Ingredienser

Pastagratäng:
0.5 purjolök, tunt skivad
2 vitlöksklyftor, finhackade
400 g fryst bladspenat
2 krm riven muskot
1 tsk salt
0.5 tsk svartpeppar
---
250 g färska lasagneplattor
5 dl crème fraiche
150 g chèvre
---
4 kycklingfiléer

Tomatsallad:
500 g tomater
2 msk olivolja
1 msk vit balsamvinäger
1 tsk flytande honung
0.5 dl pumpakärnor

Till servering:
1 kruka basilika

Gör så här

1. Sätt ugnen på 200˚. Fräs purjolök och vitlök i olja tills de är mjuka. Krama lätt ur spenaten och vänd runt med löken. Krydda med muskot, salt och peppar.

2. Varva pastaplattorna med spenatfräs och crème fraiche i en passande ugnsform. Toppa med smulad chèvre och gratinera mitt i ugnen ca 25 min.

3. Krydda kycklingen med salt och peppar och laga i stekpanna eller ugn till fin färg.

4. Skiva tomaterna och vänd ihop med olja, vinäger, honung, salt och peppar. Toppa med pumpakärnor.

5. Servera till gratängen och kycklingen toppad med basilika.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.