Zucchinipasta

Ingredienser

Ca: 4 portioner

2 vitlöksklyftor
1 kruka basilika
50 g pinjenötter
1 dl olivolja
30 g riven parmesan
salt och peppar
2 zucchini
1 ask körsbärstomater

Gör så här

Pesto: Skala vitlöksklyftorna, dela i bitar och lägg i mixerskål. Lägg i basilika, pinjenötter, olivolja och parmesan. Mixa ihop. Smaka av med salt och peppar.

Zucchinipasta: Skölj zucchinin och skär bort ändarna. Ta en potatisskalare eller mandolin och skala zucchinin i långa tunna skivor. Dela tomaterna på hälften. Koka upp lättsaltat vatten och koka zucchinin i ett par minuter. Häll av vattnet och vänd ner pesto och tomaterna. Servera med färsk riven parmesan!

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.