Placeholder

Vitvinskyckling med bacon

Ingredienser

Olivolja
4 kycklingfiléer
1 pkt strimlat bacon
2 pressade vitlöksklyftor
1 stor lök, skivad
250 g svamp i bitar
2 färska timjankvistar
4 dl vitt vin
2,5 dl grädde
salt
svartpeppar
torkad timjan
ev maizena

Gör så här

1. Värm upp olivolja i en panna och bryn kycklingen på alla sidor tills den är gyllene. Lägg åt sidan.

2. Sänk värmen något och stek baconet knaprigt. Tillsätt vitlök och lök och stek ett par minuter, lägg i svampen och stek litet till.

3. Lägg tillbaka kycklingen, tillsätt timjan och häll på vitt vin. Koka upp och låt sjuda på svag värme 25 - 30 minuter. Späd med vatten om det behövs.

4. Rör ned grädden, tillsätt kryddor och sjud ytterligare 10 minuter. Red av om det behövs.

6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.