Placeholder

Vit chokladkaka med säsongens bär

Ingredienser

Ca 4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 g smör
2 dl mjölk
ca 3,5 dl socker
180 g grovhackad vit choklad
2 stora ägg, lätt uppvispade

Gör så här

1. Sätt ugnen på 170 grader. Smörj och mjöla väl en form med löstagbar botten, ca 23 cm. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten.

2. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk, socker och choklad, värm försiktigt och rör tills allt blandats.

3. Häll över i en skål och blanda först i mjölet, därefter lätt uppvispade ägg. Häll smeten i formen och baka kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.

4. Ta ut och låt kallna i formen. Servera kakan täckt med blandade färska bär.

8 - 10 bitar

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr