Ca 4,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
250 g smör
2 dl mjölk
ca 3,5 dl socker
180 g grovhackad vit choklad
2 stora ägg, lätt uppvispade
1. Sätt ugnen på 170 grader. Smörj och mjöla väl en form med löstagbar botten, ca 23 cm. Kläm gärna fast ett bakplåtspapper i botten.
2. Blanda mjöl och bakpulver i en skål. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt mjölk, socker och choklad, värm försiktigt och rör tills allt blandats.
3. Häll över i en skål och blanda först i mjölet, därefter lätt uppvispade ägg. Häll smeten i formen och baka kakan i nedre delen av ugnen ca 50 minuter.
4. Ta ut och låt kallna i formen. Servera kakan täckt med blandade färska bär.
8 - 10 bitar
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng