300 g spagetti,
150 g morot, skuren i smala stickor, förkokas 5 min
100 g rödlök, halverad grovskivad
2 st vitlöksklyftor, finhackade
250 g blomkål, skuren i småbitar
200 g broccolibuketter, skuren i småbitar
50 g gröna ärtor
100 g grön sparris, skuren i bitar
baskrydda (1 del vitpeppar, 9 del salt)
100 g ost, riven till topping
ostsås (se recept nedan)
Ostsås
2 msk vetemjöl
5 dl mjölk
2 msk smör eller margarin
200 g lagrad ost, riven
125 g mozzarellaost, riven ost,
baskrydda
Koka pastan, kyl och låt ligga i kalt vatten
Fräs lök och morot till rödlöken är glansig
Tillsätt vittlöken och fräs lite till
Krydda lätt med baskrydda
Pudra mjölet över lök och morot, vispa ihop
Tillsätt mjölken i omgångar till den tjocknat
Koka upp under omrörning och sjuda i 3-5 minuter
Smaka upp med baskrydda -
Det ska vara väldigt salt för det kommer mycket mer som är okryddat
Rör ned blomkål, broccoli, sparris och gröna ärtor
Rör ned osten till såsen
Häll av pastan vätskan och rör ned den i såsen
Blanda väl och häll i gratängform
Toppa med riven ost
Gratinera i 200° varmluftsugn i ca 20 – 30 minuter. (vanlig ugn + 25°) - Till gyllenbrun färg
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria