Ugnsbakad torsk i krämig dill- och tomatsås

Ingredienser

För 2 personer
400 g torskfilé (eller annan vit fisk)
150 g rotselleri
1 liten lök
1.5 dl vispgrädde
2 msk fiskfond (touch of taste)
0.5 dl vatten
100 g krossad tomat
Saften från 1/2 citron
1 tsk vitlökspaste (eller 1 stor klyfta)
2 tsk dijonsenap
Dill
chiliflakes
Nypa Flingsalt

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela upp fisken i 6-8 lika stora bitar och plassera i en ugnssäker form.

Skala rotsellerien och gör kuber och skala löken och skär i båtar. Fyll upp med grönsakerna bredvid fisken.

Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll över fisken och grönsakerna.

Smaka av med tillräckligt med salt (både grädde och torsken behöver det).

Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter. Bon apetit!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.