För 2 personer
400 g torskfilé (eller annan vit fisk)
150 g rotselleri
1 liten lök
1.5 dl vispgrädde
2 msk fiskfond (touch of taste)
0.5 dl vatten
100 g krossad tomat
Saften från 1/2 citron
1 tsk vitlökspaste (eller 1 stor klyfta)
2 tsk dijonsenap
Dill
chiliflakes
Nypa Flingsalt
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela upp fisken i 6-8 lika stora bitar och plassera i en ugnssäker form.
Skala rotsellerien och gör kuber och skala löken och skär i båtar. Fyll upp med grönsakerna bredvid fisken.
Blanda övriga ingredienser i en bunke och häll över fisken och grönsakerna.
Smaka av med tillräckligt med salt (både grädde och torsken behöver det).
Gratinera mitt i ugnen i 30 minuter. Bon apetit!
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng