Placeholder

Torsk med krämig baconsås

Ingredienser

700 - 800 g färsk torskfilé
salt
vitpeppar
0,5 gul lök
1 pkt skivat bacon
0,75 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1,5 dl crème fraîche
1 msk hackad persilja
1 msk vetemjöl
0,5 dl riven ost

Gör så här

1. Sätt ugnen på 225 grader.

2. Dela torsken i lagom stora bitar. Är det tunna filéer kan du vika ihop dem. Salta och peppra och lägg i en gratängform.

3. Hacka löken och dela baconet i mindre bitar. Fräs lök och bacon i en stekpanna tills det fått fin färg. Tillsätt sedan senap och låt fräsa med en kort stund.

4. Tillsätt vispgrädde och crème fraîche och låt puttra ihop några minuter. Red av med litet vetemjöl som du blandat ut i litet vatten och smaka av med persilja och ev litet salt och peppar. Baconet i sig ger sälta, så ta inte för mycket.

5. Häll såsen över fisken och riv över litet parmesan eller annan ost. Sätt in gratängen i ugnen ca 20 minuter tills fisken är klar och har fått fin färg.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.