700 - 800 g färsk torskfilé
salt
vitpeppar
0,5 gul lök
1 pkt skivat bacon
0,75 msk dijonsenap
2 dl vispgrädde
1,5 dl crème fraîche
1 msk hackad persilja
1 msk vetemjöl
0,5 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 225 grader.
2. Dela torsken i lagom stora bitar. Är det tunna filéer kan du vika ihop dem. Salta och peppra och lägg i en gratängform.
3. Hacka löken och dela baconet i mindre bitar. Fräs lök och bacon i en stekpanna tills det fått fin färg. Tillsätt sedan senap och låt fräsa med en kort stund.
4. Tillsätt vispgrädde och crème fraîche och låt puttra ihop några minuter. Red av med litet vetemjöl som du blandat ut i litet vatten och smaka av med persilja och ev litet salt och peppar. Baconet i sig ger sälta, så ta inte för mycket.
5. Häll såsen över fisken och riv över litet parmesan eller annan ost. Sätt in gratängen i ugnen ca 20 minuter tills fisken är klar och har fått fin färg.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar