250 gram Pasta. (t.ex. tagliolini eller spagetthi)
150 gram Bacon
75 gram Riven parmesanost
3 st Medelstora ägg
Nymalen svartpeppar
1. Sätt på pastakastrullen med saltat vatten.
2. Strimla och stek baconet. (Stek inte för hårt).
3. Knäck äggen i en bunke och blanda med osten.
4. Koka pastan och sila av vattnet.
5. Blanda pastan med ägg/ost-blandningen.
6. Lägg upp i djupa tallrikar och ge varje portion några drag med svartpepparkvarnen
Servera omedelbart. Gärna med ett glas gott italiensk rödvin till.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng