Lammrostbiff (4 pers)
600 gram Lammrostbiff (2-3 st beroende på storlek)
3-4 Vitlöksklyfor
2-3 Kvistar färsk rosmarin (torkad funkar också)
Salt och svartpeppar
Smör att bryna i
Gorgonzolasås
100 gram Gorgonzolaost
2 dl Vispgrädde
0,5 dl Rödvin
3 dl Vispgrädde
1/2 Oxbuljongtärning
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Hetta upp stekpannan och lägg i en rejäl klick smör tillsammans med de skalade vitlöksklyftorna.
3. Krydda lammrostbiffarna med salt, nymalen svartpeppar och färsk hackad rosmarin.
4. Bryn dem tills de har fått fin färg.
5. Dra av stekpannan och lägg rostbiffarna i en ungsfast form och ställ in dem i ugnen.
6. Passa innertemperaturen på rostbiffarna. (54 grader tycker jag är lagom)
7. Bränn ur stekpannan med rödvinet (deglacera).
8. Häll i grädden och smula i den halva buljongtärningen.
9. Koka upp och dra av stekpannan av plattan.
10. Ta ur rostbiffarna ur ugnen vid 54 graders innertemperatur och låt dem vila 5-10 minuter täckta med alu-folie.
11. Häll i eventuell köttsaft från ugnsformen i såsen.
12. Värm på såsen och smält ner osten. Den bör inte koka.
13. Skiva upp köttet i lagom tunna skivor. (ca 5-6 mm)
Serveras omgående med klyftpotatis eller goda pommes frites och kanske en sallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria
Citrondrömmar