Placeholder

Tomatpasta med knaprigt baconströssel

Ingredienser

4 portioner pasta
800 g tomater
1 dl olivolja
0,5 dl vitt vin
4 pkt bacon
1 röd chili
1 kruka persilja
1 gul lök
2 vitlöksklyftor

Gör så här

1. Skär tomaterna i småbitar. Hetta upp olivoljan i en kastrull och lägg i tomaterna. Låt puttra på svag värme minst 15 minuter. Rör om då och då och mosa tomaterna med sleven innan du häller på vinet.

2. Låt puttra 5 minuter till. Smaka av med salt, svartpeppar och socker. Hacka persiljan och rör ned den i såsen.

3. Strimla baconet. Skala och hacka löken och finhacka chilin. Fräs bacon, lök, vitlök och chili tills baconet fått fin färg.

4. Koka pastan enligt anvisning. Häll hälften av baconfräset i tomatsåsen. Blanda pastan med såsen. Lyft upp pastan på tallrikar och strö över resterande baconfräs.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.