Placeholder

Tomat- och kycklingsoppa

Ingredienser

500 g kycklingfilé
smör
1 l vatten
500 g passerade tomater
5 - 6 dl valfri pasta
1 vitlöksklyfta
2 schalottenlökar
1 chilifrukt eller ett par msk chilisås
1 - 2 msk koncentrerad kycklingfond
purjolök
2,5 dl grädde
några droppar tabasco
salt
peppar

Gör så här

1. Bryn kycklingen i smör. När den nästan är klar bryner du hackad schalottenlök och chili tillsammans med kycklingen tills den är genomstekt.

2. Tillsätt vatten, passerade tomater och kycklingfond. Vill du ha soppan mer rund och mjuk i smaken kan du tillsätta grädden.

3. När allt börjar sjuda häller du i valfri pasta och låter den sjuda tills den blir mjuk.

4. Smaka av med salt, peppar och några droppar tabasco. Toppa soppan med purjolök och en klick crème fraîche före servering.

5 - 6 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.