Svamp- och skinksås till pasta

Ingredienser

15 dl lätt crème fraiche
400 g rökt skinka
400 g färska champinjoner
2 st gul lök
1 st röd lök
1 st hel vitlök (6-8 vitlöksklyftor)
1 msk vitpeppar
salt

Gör så här

Skala och finhacka löken. Skiva champinjonerna. Skala och skiva vitlöken mycket tunt.

Häll i crème fraichen i en stor kastrull och sätt på spisen för sjudning (3an eller 4an).

Hetta upp olja i en stor stekpanna. Bryn lök, vitlök och svamp. Bryn löken och champinjonerna separat annars blir det för fullt i pannan.

Tärna skinka och häll i kastrullen under tiden.

Häll över lök och champinjonerna i kastrullen.

Blanda i vitpeppar.

Låt sjuda i ca 15-20 minuter.

Sätt på svalning i 30 minuter innan servering så den tjocknar till lite annars blir den väldigt vattnig. Planera in pastan därefter.

Betyg (4 röster)

Kommentarer

Nej, det stämmer, dessa mått är för ett storkok. Du kan halvera allt om du vill ha för ett par portioner

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr