Supersmarrig och lättlagad sås som passar perfekt att servera med pasta!

Ingredienser

4 portioner
250 g färska champinjoner
1 gul lök
4 vitlöksklyftor
250 g cocktailtomater
150 g färsk babyspenat
5 dl grädde (växtbaserad grädde eller vanlig grädde funkar alldeles utmärkt)
Ca 0,5 dl riven parmesanost
2 tsk paprikapulver
Salt och peppar
Olja till stekning

Gör så här

Hacka lök i tärningar, finhacka vitlök, hacka champinjonerna.
Hetta upp olja och stek löken tills den får färg.
Vänd i vitlök och champinjoner, stek tills champinjonerna slutar väska sig.
Krydda med paprikapulver, salt, peppar och stek lite till.
Vänd i tomaterna och stek hastigt nån sekund.
Häll över grädde, låt såsen puttra i 15 min utan lock.
Blanda i riven parmesanost och spenat.
Låt såsen puttra i 3-5 min.
Servera med pasta.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.