Stekt fisk med rostad potatis och tartarsås

Ingredienser

Tartarsås
½ kruka dill
½ gul lök
1 dl picklad gurka med thai chili från Åbergs Salsa
3 msk kapris
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
Sardeller
Sjöpung
salt och peppar

Rostad potatis
Potatis (valfri mängd)
1/2 tsk bakpulver
Salt
Olivolja
Persilja

Stekt fisk

Fisk
Salt
Olja och smör
Kryddblandning Citrondill från Åbergs salsa

Gör så här

Tartarsås
Hacka dill och lök.
?️
Finhacka gurkan och kapris.
?️
Blanda samtliga ingredienser och ställ såsen kallt, gärna över natten.

Potatis
Sätt ugnen på 225 grader.
?️
Koka upp vatten med salt och bakpulver.
?️
Skala potatisen och dela i halvor. Låt koka i ca 7 minuter, potatisen ska inte vara helt klar.
?️
Häll av allt vatten och låt potatisen ånga bort överflödig vätska.
?️
Häll över olivolja och blanda runt ordentligt så potatisen får en ruggad yta.
?️
Sprid ut potatisen på en plåt och rosta i 25-30 minuter, vänd på den och rosta i ca 25 minuter till.
?️
Toppa med persilja, flingsalt och peppar innan servering.

Fisk
Snabbrimma firren
Krydda firren
Stek firren ?
?️
?️

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.