Tartarsås
½ kruka dill
½ gul lök
1 dl picklad gurka med thai chili från Åbergs Salsa
3 msk kapris
1 dl majonnäs
½ dl crème fraiche
1 msk dijonsenap
1 krm cayennepeppar
Sardeller
Sjöpung
salt och peppar
Rostad potatis
Potatis (valfri mängd)
1/2 tsk bakpulver
Salt
Olivolja
Persilja
Stekt fisk
Fisk
Salt
Olja och smör
Kryddblandning Citrondill från Åbergs salsa
Tartarsås
Hacka dill och lök.
?️
Finhacka gurkan och kapris.
?️
Blanda samtliga ingredienser och ställ såsen kallt, gärna över natten.
Potatis
Sätt ugnen på 225 grader.
?️
Koka upp vatten med salt och bakpulver.
?️
Skala potatisen och dela i halvor. Låt koka i ca 7 minuter, potatisen ska inte vara helt klar.
?️
Häll av allt vatten och låt potatisen ånga bort överflödig vätska.
?️
Häll över olivolja och blanda runt ordentligt så potatisen får en ruggad yta.
?️
Sprid ut potatisen på en plåt och rosta i 25-30 minuter, vänd på den och rosta i ca 25 minuter till.
?️
Toppa med persilja, flingsalt och peppar innan servering.
Fisk
Snabbrimma firren
Krydda firren
Stek firren ?
?️
?️
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria