Placeholder

Somriga köttbullar med gräslök i krämig citronsås

Ingredienser

Köttbullar:
500 g nötfärs
2 krm svartpeppar
1 tsk salt
1 ägg
rivet skal av 0,5 citron
litet olivolja till stekning
0,25 kruka gräslök
7 cm purjolök
1 vitlöksklyfta
smör

Sås:
1 msk citronsaft
2 tsk japansk soya
rivet skal av 0,5 citron
1 tsk honung
0,25 kruka gräslök
litet salt
3 dl grädde
litet svartpeppar

Gör så här

1. Skölj och hacka purjolök och vitlök fint. Skölj och finhacka gräslöken och skölj och riv citronskalet. Blanda alltsammans med färsen i en skål och tillsätt ägg, salt och peppar.

2. Blanda om ordentligt och rulla stora köttbullar. Hetta upp olja och smör i en stekpanna och stek köttbullarna på medelhög värme ca 5 minuter.

3. Tillsätt grädde, rivet citronskal, saft, soya, honung och finhackad gräslök i pannan med köttbullarna. Låt såsen koka ned på låg värme några minuter så att den får en krämig konsistens och kokar in i köttbullarna. Smaka av och krydda ev med litet salt och peppar.

4. Servera köttbullarna tillsammans med kokt potatis och morötter.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Nyhet i beställningssortimentet - 99 kr!
99 kr