Rosa mexicanos Guacamole

Ingredienser

4 vanliga, eller 2-3 stora avocados, perfekt mogna

1 färsk jalapeño eller ca 8 skivor inlagd jalapeño – funkar lika bra

1/2 silverlök, eller gul lök om detta ej finns tillgängligt

1 kruka färsk koriander

2 färska, mogna tomater

1/2 tsk salt

Gör så här

Superfinhacka koriander, lök och jalapeño och lägg i varsin skål. Skölj och finhacka tomaterna (ca 7×7 mm storlek) och lägg också dem i en separat skål.

Börja med att mortla ca hälften av koriandern, hälften av löken och typ 2/3 av jalapeñon tills att löken och jalapeñon vätskar ur och blandas till en pasta med koriandern. Om du inte har en mortel kan du antingen lägga allt på en skärbräda och finhacka allt tills du får en pasta, eller ta en skål med en platt botten, och ett plattbottnat glas och använda som en fuskmortel.

Dela avocadon på hälften, ta ur kärnorna, skär 3×4 skåror i avocadohalvorna och gröp ner i morteln. Rör om tills att alla avocadokuber är täckta av kryddpastan.
Lägg i resten av koriandern, löken, jalapeñon och tomaterna i morteln. Ha tomaterna högst upp, och salta på dem, så de drar åt sig huvudelen av saltet. De är fuktigast och behöver mest salt. (Enligt grundreceptet!)

Rör om med ett par skedar och hacka sönder avocadon till önskad grovhet. Smaka av med ev. mer salt, jalapeño och koriander.
Servera och svulla!

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Mexikoröra

1. Rör ihop den kalla såsen och ställ kallt. 2. Koka riset enligt anvisningar. Finhacka…

Mexicosoppa

1. Bryn köttfärsen i en stekpanna med smör i. Häll över köttfärsen med eventuella stekvätskor…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.