Mexicosoppa

Ingredienser

400 gran köttfärs
1 burk krossade tomater
1 st Köttbuljong
1.5 liter vatten
4 dl pastasnäckor
1 påse tacokrydda
1 msk lökpulver
salt & vitpeppar
1 msk smör

Gör så här

1. Bryn köttfärsen i en stekpanna med smör i. Häll över köttfärsen med eventuella stekvätskor i en stor gryta och ställ på samma platta.

2. Ha på tacokryddan och rör om ordrentligt i köttfärsen, ha i lökpulver och vitpeppar och häll sedan på dem krossade tomaterna, smula ned köttbuljongen och rör runt. Sätt plattan på medelvärme.

3. Skölj av pastasnäckorna och häll 1 liter vatten i köttfärsen, följt av pastasnäckorna. Rör runt ordentligt.

4. När soppan börjar koka tillsätter du en halv liter vatten till och smakar av soppan med salt och övriga kryddor. Koka under omrörning tills pastan är färdig.

5. Låt svalna i 5 minuter och serveras gärna med knäckebröd till :)

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.