Kyckling BBQ med mexikanskt ris och creamed corn / källa ica.se

Ingredienser

En grillrätt med mexikanska vibbar - lika god som enkel. Kycklinglåren grillar du ovan glöden eller i stekpannan. Till detta; mexikanskt ris med touch av röd paprika och jalapeño. Creamed corn kokar du lätt ihop med bl a söta majskorn, crème fraiche och färdigriven ost. En perfekt kombo!

4p

ca 600 g kycklinglår (BBQ black garlic)
1 förp majskorn (à 340 g)
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
2 1/2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl riven ost (gärna cheddar)
salt
svartpeppar
2 förp ris (gärna på mexikanskt vis, à 250 g)
65 g bladspenat
Till garnering
hackad persilja

Gör så här

Stek eller grilla kycklinglåren enligt anvisningen på förpackningen.

Låt majsen rinna av.

Blanda mjölk och crème fraiche i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen och koka ca 2 minuter under omrörning.
Öppna timer: 2 minuter

Blanda ner majs och ost och låt osten smälta. Smaksätt med salt och rikligt med svartpeppar.

Tillaga riset enligt anvisningen på förpackningen.

Vänd ner spenaten i majsstuvningen.

Till garnering: Servera kycklinglår och majsstuvning med ris, garnera gärna med persilja.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.