En grillrätt med mexikanska vibbar - lika god som enkel. Kycklinglåren grillar du ovan glöden eller i stekpannan. Till detta; mexikanskt ris med touch av röd paprika och jalapeño. Creamed corn kokar du lätt ihop med bl a söta majskorn, crème fraiche och färdigriven ost. En perfekt kombo!
4p
ca 600 g kycklinglår (BBQ black garlic)
1 förp majskorn (à 340 g)
1 dl mjölk
1 dl crème fraiche
2 1/2 tsk majsstärkelse
1 1/2 dl riven ost (gärna cheddar)
salt
svartpeppar
2 förp ris (gärna på mexikanskt vis, à 250 g)
65 g bladspenat
Till garnering
hackad persilja
Stek eller grilla kycklinglåren enligt anvisningen på förpackningen.
Låt majsen rinna av.
Blanda mjölk och crème fraiche i en kastrull. Vispa ner majsstärkelsen och koka ca 2 minuter under omrörning.
Öppna timer: 2 minuter
Blanda ner majs och ost och låt osten smälta. Smaksätt med salt och rikligt med svartpeppar.
Tillaga riset enligt anvisningen på förpackningen.
Vänd ner spenaten i majsstuvningen.
Till garnering: Servera kycklinglår och majsstuvning med ris, garnera gärna med persilja.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng