Mexikansk tomatgratäng

Ingredienser

TILL GRATÄNGEN
125 gram nachos-chips, okryddade
3 dl cheddarost, riven
2,5 dl crème fraiche, eller gräddfil
1 gräslök, klippt

TOMATSÅS
2 msk olja
2 st röd lök, hackade
2 st vitlöksklyftor, pressade
0,5 tsk salt
1 dl gula eller röda linser
6 st tomater, mogna, skalade och hackade
1 st grön paprika, urkärnad och hackad
1 msk vinäger
0,5 tsk chilipulver
375 gram majskorn, avrunna

Gör så här

1. Lägg tomaterna i en stor, rostfri bunke. Häll kokande vatten över och låt stå någon minut. Häll av vattnet och dra av skalet. Skär bort fästet och hacka sedan tomaterna.

2. Sätt ugnen på 150 grader. Värm oljan i en stor och djup stekpanna. Lägg ned lök och vitlök. Stek på medlestark värme i 3 minuter.

3. Tillsätt salt, linser, tomater, paprika, vinäger, socker och chilipulver. Koka utan lock i 12-15 min tills vätskan har avdunstat.

4. Varva majschips, sås och ost i en gratängform och avsluta me dett lager ost. Klicka över creme fraiche och ställ in i ugnen i 15 minuter. Strö över klippt gräslök.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr