RÄK- OCH VITLÖKSPASTA

Ingredienser

3 msk smör

3 msk olivolja

3 vitlöksklyftor

½ röd paprika

1 msk tomatpuré

1 msk chiliketchup

1½ dl vitt vin

2 dl vispgrädde

c 350 g skalade räkor

½ dl hackad persiolja

salt och svartpeppar

Gör så här

Stek hackad vitlök och fint tärnad paprika i smör och olja i en kastrull. Tillsätt vin, tomatpuré och chiliketchup. Koka c 7 minuter. Under tiden vispar du (eller skakar den i burken) grädde så den blir lite, lite tjock. Häll sedan grädden i kastrullen. Salta och peppra. Tillsätt sist räkorna och persiljan. Koka igen c 1-2 minuter. Servera med spagetti och färskt bröd.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.