3 msk smör
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
½ röd paprika
1 msk tomatpuré
1 msk chiliketchup
1½ dl vitt vin
2 dl vispgrädde
c 350 g skalade räkor
½ dl hackad persiolja
salt och svartpeppar
Stek hackad vitlök och fint tärnad paprika i smör och olja i en kastrull. Tillsätt vin, tomatpuré och chiliketchup. Koka c 7 minuter. Under tiden vispar du (eller skakar den i burken) grädde så den blir lite, lite tjock. Häll sedan grädden i kastrullen. Salta och peppra. Tillsätt sist räkorna och persiljan. Koka igen c 1-2 minuter. Servera med spagetti och färskt bröd.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria