3 msk smör
3 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
½ röd paprika
1 msk tomatpuré
1 msk chiliketchup
1½ dl vitt vin
2 dl vispgrädde
c 350 g skalade räkor
½ dl hackad persiolja
salt och svartpeppar
Stek hackad vitlök och fint tärnad paprika i smör och olja i en kastrull. Tillsätt vin, tomatpuré och chiliketchup. Koka c 7 minuter. Under tiden vispar du (eller skakar den i burken) grädde så den blir lite, lite tjock. Häll sedan grädden i kastrullen. Salta och peppra. Tillsätt sist räkorna och persiljan. Koka igen c 1-2 minuter. Servera med spagetti och färskt bröd.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng