5 ägg
5 dl socker
250 g smält smör
5 dl vetemjöl
600 g rabarber
Kolasås:
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 msk smör
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Skölj och skär rabarbern i små bitar. Vispa ihop ägg och socker vitt och poröst. Rör ned smält smör och mjöl.
3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, strö över rabarbern och grädda kakan 20 minuter.
4. Koka kolasåsen kraftigt ca 10 minuter, den ska vara ganska tunn. Häll såsen över kakan och grädda ytterligare ca 15 minuter.
5. Kakan är god att äta som den är eller med vaniljsås.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng