Placeholder

Rabarberkaka med kolasås i långpanna

Ingredienser

5 ägg
5 dl socker
250 g smält smör
5 dl vetemjöl
600 g rabarber

Kolasås:
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl socker
0,5 dl ljus sirap
1,5 msk smör

Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Skölj och skär rabarbern i små bitar. Vispa ihop ägg och socker vitt och poröst. Rör ned smält smör och mjöl.

3. Häll smeten i en långpanna med bakplåtspapper, strö över rabarbern och grädda kakan 20 minuter.

4. Koka kolasåsen kraftigt ca 10 minuter, den ska vara ganska tunn. Häll såsen över kakan och grädda ytterligare ca 15 minuter.

5. Kakan är god att äta som den är eller med vaniljsås.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.