Frikadeller:
500 g nötfärs
0,75 dl ströbröd
0,5 dl vatten
1 ägg
1,5 dl riven parmesanost
1 tsk torkad oregano
salt
peppar
Soppa:
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
400 g krossade tomater
8 dl vatten
2 grönsaksbuljongtärningar
2 dl okokt pasta
0,5 dl färsk basilika
1. Blanda färs, ströbröd, vatten, ost, oregano, salt och peppar och låt dra 5 minuter. Rulla 15 bullar.
2. Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i olja i en gryta utan att den får färg. Häll i tomater, vatten och buljongtärningar och koka upp.
3. Lägg i frikadellerna och småkoka 3 minuter. Häll i pastan och koka tills den är klar,
4. Smaka av med salt och peppar och rör i stirmlad basilika. Servera med parmesanost och garnera ev med persilja.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria