Placeholder

Pastasås à la Ellinor

Ingredienser

2 pkt bacon
1 gul lök
2 msk olivolja
2 vitlöksklyftor
250 g cocktailtomater
3 äggulor
4 dl matlagningsgrädde
0,5 dl riven parmesan
salt
nymalen svartpeppar

Servering:
350 g pasta, t ex tagliatelle
eller pappardelle

Gör så här

1. Strimla baconet. Skala och hacka löken. Fräs bacon och lök i olja och pressa i vitlök. Vänd ned tomaterna och låt dem steka med en kort stund.

2. Slå sönder äggulorna med en gaffel och blanda med grädden. Häll blandningen i stekpannan och låt såsen bli varm.

3. Tillsätt osten och smaka av med salt och peppar. Servera den kokta pastan med såsen och en sallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.