Gratängfyllning:
1 stor gul lök
500g nötfärs
2 morötter
1 dl hackad spenat
1 stor burk hela champinjoner
salt, peppar
0,5 dl kapris
1 dl gröna oliver med pimiento
2 tomater
8 bitar soltorkade tomater
5 dl pasta (torrvara)
Stanning:
2 ägg
3 dl grädde
1 vitlöksklyfta
1 tsk skånsk senap
1 msk tomatpuré
1 msk oregano
salt, peppar
1 dl riven ost
1. Hacka lök och ha ner i en stekpanna tillsammans med lite smör. När löken mjuknat en aning, ha ner köttfärs och skivad morot. När köttfärsen fått yta, ha ner spenat och hela champinjoner i stekpannan. Låt allt fräsa ihop några minuter och smaka av med salt och peppar. Häll över det stekta i en ugnsform. Blanda ner kapris och oliver samt grovhackad tomat och strimlade soltorkade tomater.
2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men dra av en minut på koktiden. Slå av vattnet från pastan och häll ner den kokta pastan i formen och blanda med de övriga ingredienserna.
3. Vispa ihop ägg och grädde med en pressad vitlöksklyfta, senap, tomatpuré och kryddor. Vispa ihop och häll stanningen i formen. Laga gratängen i 225°C på över- och undervärme i cirka 15 minuter. Ta ut formen och strössla över riven ost. Ställ in ytterligare 5-10 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st