Pasta pesto

Ingredienser

500 g spaghetti
2 krukor färsk basilika
2 klyftor vitlök
1/2 dl näringsjäst
1 dl rostade salta cashewnötter
40 g pinjenötter
0,5 – 1 dl god olivolja (exv Markatta)
1 nypa flingsalt (snåla inte med nypan)

Tillbehör:
1 paket körsbärstomater
Tofeta
Fejkon

Gör så här

Tid: 45 min om fejkonet marinerats innan

Med mortel:
Mortla vitlök och flingsalt till ett mos i botten på morteln.
Plocka bladen från basilikan och banka sönder även dom i morteln.
Lägg ned nötterna och krossa dom fint.
Häll ner olivolja och fortsätt mosa och mixa tills du får en fin kräm av allt.

Med stavmixer:
Mixa alla ingredienser till oigenkännlighet.
Var försiktig med oljan så du inte får en rinnig sås utan snarare en tjock kräm.

Stek fejkonet

Koka pastan
Spara 2 dl pastavatten
Häll ut pastan men skölj den INTE
Blanda peston och pastan
Rör om

Späd pestopastan med 1-1,5 dl varmt pastavatten och rör om tills peston blir suprkrämig och täcker all pasta jämnt.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Guldvinnande fynd till sommarens smaker
229 kr