Placeholder

Pasta med varmrökt lax

Ingredienser

400 g formpasta
En bit purjolök
2 dl créme fraiche
200 g varmrökt lax
100 g spenat
1 liten knippe dill
1 citron
salt och svartpeppar
matolja att steka i (ej olivolja)

Gör så här

Koka pastan, häll av vattnet och spara ca 1 dl av kokvattnet.
Skiva purjolöken i tunna skivor och stek den mjuk utan att den tar färg. Häll över créme fraichen och låt den koka upp. Dela citronen på mitten pressa ena halvan över såsen. Salta och peppra.
Ta bort från värmen och vänd ner spenaten.
Vänd ner den nykokta pastan och ev lite av kokvattnet i såsen. Smula lax och dill över. Vänd runt pastan och servera med citronklyftor.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr