Pasta med tomat och cannellinibönor.

Ingredienser

4 portioner pasta
1 st rödlök
1 st paprika
380 g cannellinibönor
2 msk olivolja
2 klyftor vitlök
1 dl vitt matlagningsvin
400 g körsbärstomater
140 g tapenade oliver och kapris
1/2 kruka oregano
150 g sockerärtor
65 g ruccola
salt och svartpeppar

Gör så här

Receptet är för 4 personer.

1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

2. Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikan i tärningar.

3. Häll bönorna i ett durkslag, skölj och låt rinna av.

4. Fräs lök och paprika i olivoljan i en gryta och pressa i vitlök. Sänk värmen, tillsätt vinet och låt det koka någon minut.

5. Blanda ner tomaterna och koka ytterligare ca 3 minuter. Vänd ner bönor och tapenade, smaka av med salt och peppar.

6. Hacka oreganon och blanda den med såsen.

Tillbehör: Servera pastan med sås, rucola och finstrimlade sockerärtor.

Betyg (1 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

bakgrund monterrato
Fynd – “Ett väldigt trevligt vin för ett klockrent pris” – Vinbanken oktober 2025
119 kr