4 portioner pasta
1 st rödlök
1 st paprika
380 g cannellinibönor
2 msk olivolja
2 klyftor vitlök
1 dl vitt matlagningsvin
400 g körsbärstomater
140 g tapenade oliver och kapris
1/2 kruka oregano
150 g sockerärtor
65 g ruccola
salt och svartpeppar
Receptet är för 4 personer.
1. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
2. Skala och hacka löken. Ansa och skär paprikan i tärningar.
3. Häll bönorna i ett durkslag, skölj och låt rinna av.
4. Fräs lök och paprika i olivoljan i en gryta och pressa i vitlök. Sänk värmen, tillsätt vinet och låt det koka någon minut.
5. Blanda ner tomaterna och koka ytterligare ca 3 minuter. Vänd ner bönor och tapenade, smaka av med salt och peppar.
6. Hacka oreganon och blanda den med såsen.
Tillbehör: Servera pastan med sås, rucola och finstrimlade sockerärtor.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Stenfors gjutjärnsgryta
Värde 1 499 kr
Tävla här
Stäng