Pasta med strimlad lövbiff i krämig sås

Ingredienser

400 g tagliatelle
400 g lövbiff
2 schalottenlökar
2 vitlöksklyftor
150 g champinjoner
Smör till stekning
1 tsk dijonsenap
2 msk soja, japansk
1,5 msk vetemjöl
3 dl grädde
3 dl vatten
Salt och svartpeppar
1 dl persilja, finhackad
servera med
Riven parmesanost
1 ask rucola
Cocktailtomater
0,5 msk balsamicovinäger
Olivolja

Gör så här

Saras favorit
Pasta med lövbiff i krämig sås – en pasta med riktigt smakrik och härlig sås passar både till vardag och helg. Mixa såsen slät innan du blandar den med stekt lövbiff och pasta. Toppa med färskriven parmesanost.

https://www.godare.se/recept/a/Ea8o1l/pasta-med-strimlad-lovbiff-i-kramig-sas

Gör så här
Koka pastan enligt instruktionerna på förpackningen.
Hacka lök och champinjoner. Skär köttet i strimlor.
Hetta upp smöret tills det bubblat klart. Stek köttet så det får en brynt yta, ta lite i taget så det inte börjar släppa vätska och koka. Det behöver inte bli genomstekt, det är i den brynta ytan smaken sitter. Lägg köttet åt sidan.
Smält mer smör i pannan och stek lök och champinjoner tills de fått fin färg.
Riv i vitlöken och stek någon minut till. Pudra över mjölet och blanda runt. Tillsätt grädde, vatten, soja, senap, salt och peppar. Låt sjuda några minuter. Mixa med en stavmixer om du vill ha en slät sås. Smaka av för att se om det behövs mer soja, senap, salt eller peppar. Lägg i köttet och låt det koka med cirka fem minuter.
Hacka persiljan och rör ner i lövbiffen. Häll lövbiffröran över den färdigkokta pastan. Servera med färskriven parmesanost och en sallad på rucola och tomater med balsamicovinäger och olivolja.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.