Placeholder

Pasta med oxfilé

Ingredienser

250 gram oxfile
200 gram svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar)
1 st gul lök
1 st vitlök
4 msk olivolja
2 msk maizena
2 dl mjölk
4 dl grädde
2 tsk soja, ljus japansk soja som ex. kikkoman
6 msk rött vin
1 dl hackad färsk basilika eller bladpersilja
1 st paprika
40 gram parmesanost
salt och peppar efter egen smak
1 st grönsaksbuljong

Gör så här

1. Sätt på vatten till pastan.
2. Skala och hacka lök.
Lägg i en panna med höga kanter.
3. Fräs lök,
i 3 msk olivolja
4. Skölj och rensa svampen. Skär den i skivor.
Stek svampen i en torr stekpanna.
5. Koka pastan
6. Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning.
Tillsätt grädden samt svampen, rör om och låt småputtra.
7. Skär under tiden filén i strimlor.
Bryn köttet i någon msk olivolja i en panna. Lägg över i såsen och låt koka upp.
8. Rör ner vin och soja i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
9. Skölj och hacka örterna och vänd i såsen.
10. Riv ost.
11. Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål.
12. Servera med riven parmesan samt gärna klyftade tomater och ruccolasallad.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.