250 gram oxfile
200 gram svamp som champinjon, kantareller eller shiitake (ca 10 stora svampar)
1 st gul lök
1 st vitlök
4 msk olivolja
2 msk maizena
2 dl mjölk
4 dl grädde
2 tsk soja, ljus japansk soja som ex. kikkoman
6 msk rött vin
1 dl hackad färsk basilika eller bladpersilja
1 st paprika
40 gram parmesanost
salt och peppar efter egen smak
1 st grönsaksbuljong
1. Sätt på vatten till pastan.
2. Skala och hacka lök.
Lägg i en panna med höga kanter.
3. Fräs lök,
i 3 msk olivolja
4. Skölj och rensa svampen. Skär den i skivor.
Stek svampen i en torr stekpanna.
5. Koka pastan
6. Tillsätt mjölken och koka upp under omrörning.
Tillsätt grädden samt svampen, rör om och låt småputtra.
7. Skär under tiden filén i strimlor.
Bryn köttet i någon msk olivolja i en panna. Lägg över i såsen och låt koka upp.
8. Rör ner vin och soja i såsen. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
9. Skölj och hacka örterna och vänd i såsen.
10. Riv ost.
11. Häll av pastan och blanda allt i en stor kastrull eller skål.
12. Servera med riven parmesan samt gärna klyftade tomater och ruccolasallad.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria