1 äpple
0,5 purjolök
500 g kycklingfilé
1 tsk vetemjöl
2,5 dl grädde
0,5 dl koncentrerad äppeljuice
1 smulad hönsbuljongtärning
400 g pasta
1. Skär purjolöken i tunna ringar och äpplet i skivor (skalet kan vara kvar). Stek tills det är mjukt. Skär kycklingen i bitar. Stek den, salta och peppra och strö över vetemjöl. Rör om så att allt blandas.
2. Häll på grädde, äppeljuice och smulad buljongtärning. Låt såsen koka under omrörning 5 minuter. Avsluta med att röra ned äpple och purjolök.
3. Servera med pasta och sallad.
1 portion
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Cornbread Cowboy Casserole
Cornbread Cowboy Casserole has quickly become a favorite. I’ve been meaning to try this recipe…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…