Pasta med kantarellsås

Ingredienser

Ingredienser

4 portioner pasta

400 g kantareller

1 lök, gul

2 vitlöksklyftor

1 klick smör, att steka i

3 dl vispgrädde

2 dl pastavatten

100 g riven parmesanost

salt och svartpeppar

Till servering

2 msk riven parmesanost

basilikablad , några stycken

Gör så här

Gör så här

Rensa kantarellerna.

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.

Skala och finhacka lök och vitlöksklyftor. Smält 1 klick smör i en stekpanna och fräs lök och kantareller tills de fått fin färg.

Häll i grädden och låt det koka ihop.

Häll vattnet av pastan när den är klar men spara två deciliter och häll i svampsåsen, såsen späds ut men reder sig av stärkelsen i pastavattnet. Smaka av med salt och svartpeppar.

Lägg upp på tallrikar, fördela kantarellsåsen, riv över lite parmesanost och lägg på några basilikablad. Servera.

Betyg (2 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.

Imponerande "fullträff" hyllas av experterna
99 kr