Placeholder

Pasta med fläsk och chili i tomatsås

Ingredienser

200 g rimmat bogfläsk
1 bunt bladpersilja
1 burk krossade tomater
1,5 tsk sambal oelek
riven parmesan
1 msk olivolja
350 g formpasta

Gör så här

1. Skär fläsket i tärningar. Hacka persiljan fint. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Lägg i fläsket och fräs det gyllenbrunt ca 2 - 3 minuter.

2. Tillsätt tomaterna och 1 dl vatten och låt småputtra ca 5 minuter medan du kokar pastan.

3. Tillsätt resten av persiljan och ca 1 tsk sambal oelek. Ta litet i taget så att du får en lagom stark sås. Smaka också av med litet salt och peppar.

4. Häll i avrunnen pasta i såsen och blanda om före servering. Strö över nyriven parmesan.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.