200 g rimmat bogfläsk
1 bunt bladpersilja
1 burk krossade tomater
1,5 tsk sambal oelek
riven parmesan
1 msk olivolja
350 g formpasta
1. Skär fläsket i tärningar. Hacka persiljan fint. Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Lägg i fläsket och fräs det gyllenbrunt ca 2 - 3 minuter.
2. Tillsätt tomaterna och 1 dl vatten och låt småputtra ca 5 minuter medan du kokar pastan.
3. Tillsätt resten av persiljan och ca 1 tsk sambal oelek. Ta litet i taget så att du får en lagom stark sås. Smaka också av med litet salt och peppar.
4. Häll i avrunnen pasta i såsen och blanda om före servering. Strö över nyriven parmesan.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…