Placeholder

Pasta med bacon och krispiga grönsaker

Ingredienser

0,5 pkt linguini eller spaghetti
2 pkt bacon
olja
0,5 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
15 körsbärstomater
i blandade färger
1,5 dl grädde
salt
peppar

Gör så här

1. Koka pastan al dente i saltat vatten.

2. Tvätta och skär zucchinin i lagom stora munsbitar. Dela tomaterna på mitten och finhacka lök och vitlök.

3. Hetta upp en stekpanna och klipp ned baconet. Fräs klart till lagom knaprig yta. Ta upp baconet och hetta upp oljan i samma panna.

4. Fräs lök och vitlök, häll i resten av grönsakerna och fräs dem så att de får färg, men inte blir mjuka. Vänd ned baconet och häll över den avrunna, färdigkokta pastan. Fräs runt.

5. Tillsätt grädden under omrörning, låt sjuda upp och smaka av. Servera med riven ost.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.