0,5 pkt linguini eller spaghetti
2 pkt bacon
olja
0,5 finhackad gul lök
2 vitlöksklyftor
1 zucchini
15 körsbärstomater
i blandade färger
1,5 dl grädde
salt
peppar
1. Koka pastan al dente i saltat vatten.
2. Tvätta och skär zucchinin i lagom stora munsbitar. Dela tomaterna på mitten och finhacka lök och vitlök.
3. Hetta upp en stekpanna och klipp ned baconet. Fräs klart till lagom knaprig yta. Ta upp baconet och hetta upp oljan i samma panna.
4. Fräs lök och vitlök, häll i resten av grönsakerna och fräs dem så att de får färg, men inte blir mjuka. Vänd ned baconet och häll över den avrunna, färdigkokta pastan. Fräs runt.
5. Tillsätt grädden under omrörning, låt sjuda upp och smaka av. Servera med riven ost.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria