Placeholder

Pasta Funghi

Ingredienser

200 g skivade skogschampinjoner
2,5 dl vispgrädde
salt efter smak
1 pressad vitlöksklyfta
ev litet riven muskot
1 dl riven prästost
det skivade vita på 1 purjolök
1 hackad pärllök
3 msk smör till stekning
400 g fullkornspasta
peppar efter smak

Gör så här

1. Koka upp och salta pastavattnet och koka pastan enligt anvisning. Skiva champinjonerna, pärllöken och purjolöken.

2. Smält smöret i en lämplig panna och stek svamp och all lök tills den mjuknar. Tillsätt grädde och låt koka upp.

3. Tillsätt ost och kryddor och rör om tills såsen har en krämig konsistens och osten är smält. Servera med nykokt pasta och garnera ev med någon färsk krydda.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.