4 portioner pasta
200 g rökt tofu
1 burk soltorkade tomater
2 st gul lök
2 klyftor vitlök
5 dl matlagningsgrädde
salt
2 msk vetemjöl
0,5 krm liquid smoke
1-2 tsk b-jäst
generöst med svartpeppar
persilja till garnering
Receptet är för 4 personer.
1. Finhacka soltorkade tomater och tofu. Knaperstek tofun i oljan från de soltorkade tomaterna i en panna med svartpeppar. Ställ tofun åt sidan på en tallrik.
2. Koka upp pastan.
3. Häll under tiden av oljan från de soltorkade tomaterna och spara i kylen till annan matlagning. Stek hackad tomat, gul lök och vitlök i pannan någon minut på hög värme och häll sen på grädden blandad med vetemjöl, liquid smoke och b-jästflingor och blanda runt.
4. Låt gräddblandningen stå och puttra på medelhög värme och se till så att den inte bränns. Smaka av, salta och peppra efter tycke och smak.
5. Häll av pastan i ett durkslag när den fortfarande är al dente och spara 2 dl av pastavattnet.
6. Stjälp över pastan i stekpannan med gräddblandningen. Fyll på med den stekta tufun. Rör runt och fyll gradvis på med pastavatten om du känner att rätten blir för stabbig.
7. Servera med persilja och svartpeppar.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria