400 g
Spaghetti Casa Di Luca
160 g
Pancetta
2
finhackade vitlöksklyftor
4
äggulor
85 g
Pecorino Romano grovriven
4 msk
Extra jungfruolivolja Classico
salt
svartpeppar
Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara 1 1/2 dl kokvatten.
Häll lite olivolja i en stekpanna och knaperstek pancettan.
Tillsätt vitlöken mot slutet.
Vispa ihop äggulor och riven ost i en skål, blanda med 2–3 msk avsvalnat pastavatten.
Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och rör ner ägg och ostblandningen.
Späd med pastavatten för att få en krämig konsistens.
Smaka av med salt.
Mal över ordentligt med svartpeppar, så att det ser ut nästan som korn av kol.
Servera gärna med lite mer pecorino eller parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria