Pasta Carbonara

Ingredienser

400 g
Spaghetti Casa Di Luca
160 g
Pancetta
2
finhackade vitlöksklyftor
4
äggulor
85 g
Pecorino Romano grovriven
4 msk
Extra jungfruolivolja Classico
salt
svartpeppar

Gör så här

Koka pastan enligt förpackningens instruktioner och spara 1 1/2 dl kokvatten.

Häll lite olivolja i en stekpanna och knaperstek pancettan.

Tillsätt vitlöken mot slutet.

Vispa ihop äggulor och riven ost i en skål, blanda med 2–3 msk avsvalnat pastavatten.

Vänd ner den nykokta pastan i stekpannan och rör ner ägg och ostblandningen.

Späd med pastavatten för att få en krämig konsistens.

Smaka av med salt.

Mal över ordentligt med svartpeppar, så att det ser ut nästan som korn av kol.

Servera gärna med lite mer pecorino eller parmesanost och några droppar olivolja på toppen av varje portion

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.