Pasta carbonara

Ingredienser

Pasta Carbonara på mitt sätt
2 port
1 paket tärnad bacon
120 g tagliatelle eller spaghetti (okokt)
1 dl vispgrädde
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 1/2 dl riven Parmesanost
Salt & Svartpeppar
2 äggulor
Ev. hackad bladpersilja

Åsa Brennander

Gör så här

Gör så här: Knaperstek bacon och låt det torka på hushållspapper. Häll bort överflödigt fett men diska inte stekpannan! Koka pastan al dente. Koka samtidigt upp grädden och pressa i vitlöken.

I Spanien (bilden ovan) använder jag en grädde som är tjock från början och då rör jag bara i lite av parmesanen i såsen och toppar med massor men här hemma har jag inte hittat någon sådan så när jag är i Sverige gör jag tvärtom. D v s rör i det mesta av osten och toppar med lite innan servering.

Salta, peppra och blanda såsen med pastan och bacon i stekpannan. Servera med äggulor och gärna lite hackad bladpersilja på toppen.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.