Pasta Carbonara på mitt sätt
2 port
1 paket tärnad bacon
120 g tagliatelle eller spaghetti (okokt)
1 dl vispgrädde
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 1/2 dl riven Parmesanost
Salt & Svartpeppar
2 äggulor
Ev. hackad bladpersilja
Åsa Brennander
Gör så här: Knaperstek bacon och låt det torka på hushållspapper. Häll bort överflödigt fett men diska inte stekpannan! Koka pastan al dente. Koka samtidigt upp grädden och pressa i vitlöken.
I Spanien (bilden ovan) använder jag en grädde som är tjock från början och då rör jag bara i lite av parmesanen i såsen och toppar med massor men här hemma har jag inte hittat någon sådan så när jag är i Sverige gör jag tvärtom. D v s rör i det mesta av osten och toppar med lite innan servering.
Salta, peppra och blanda såsen med pastan och bacon i stekpannan. Servera med äggulor och gärna lite hackad bladpersilja på toppen.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria