Placeholder

Pasta Bolognese

Ingredienser

Antal portioner: 4
Ingredienser
300 g spaghetti

300 g nötfärs

1 burk krossade tomater

1 gul lök, hackad

1 morot, fint tärnad

1 rotselleri, fint tärnad

2 vitlöksklyftor

2 msk smör

1 tsk mjöl

2 dl köttbuljong

1 msk oregano

1 krm timjan

salt och malen vitpeppar

100 g riven parmesanost

Gör så här

Gör så här
Skala och hacka löken. Skala och tärna moroten ytterst fint. Skala rotsellerin och riv den grovt. Fräs grönsakerna mjuka i smöret. Lägg i färsen och fräs den gyllenbrun.
Pudra över mjölet och rör om. Spä med buljongen och de krossade tomaterna. Krydda såsen med örtkryddorna. Pressa i vitlöken. Sjud på svag värme under lock i 15 minuter. Krydda med salt och peppar.
Koka pastan i rikligt med saltat vatten enligt anvisning på paketet. Häll av vattnet. Servera med såsen och parmesanost.

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.