1 kg platta fiskfiléer
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
2 - 3 dl ströbröd
Remouladsås:
2 dl majonnäs
2 dl crème fraîche
1 tsk dijonsenap
1 dl bostongurka
3 msk hackad dill
pressad citron
1. Blanda majonnäs, crème fraîche, dijonsenap, bostongurka och dill i en skål. Smaka av med salt, svartpeppar och cayenne.
2. Häll upp mjölet i en djup tallrik. Knäck och vispa upp äggen. Lägg ströbrödet i en djup tallrik.
3. Torka av fisken och krydda med salt och svartpeppar. Vänd filéerna i vetemjöl, sedan i vispat ägg och slutligen i ströbröd.
4. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek fisken på båda sidor så den får fin färg.
5. Servera med kokt potatis, remouladsås, citronklyftor och kokta gröna ärter.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Knafeh med Mascarpone
Mellan Österns delikata bakverk gjord med marscapone
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng