1 kg platta fiskfiléer
1,5 dl vetemjöl
2 ägg
2 - 3 dl ströbröd
Remouladsås:
2 dl majonnäs
2 dl crème fraîche
1 tsk dijonsenap
1 dl bostongurka
3 msk hackad dill
pressad citron
1. Blanda majonnäs, crème fraîche, dijonsenap, bostongurka och dill i en skål. Smaka av med salt, svartpeppar och cayenne.
2. Häll upp mjölet i en djup tallrik. Knäck och vispa upp äggen. Lägg ströbrödet i en djup tallrik.
3. Torka av fisken och krydda med salt och svartpeppar. Vänd filéerna i vetemjöl, sedan i vispat ägg och slutligen i ströbröd.
4. Hetta upp rikligt med smör i en stekpanna och stek fisken på båda sidor så den får fin färg.
5. Servera med kokt potatis, remouladsås, citronklyftor och kokta gröna ärter.
6 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Rabarbertini – vodkadrink med rabarber och citron
Mycket gott! Jag hade inte äggvita och vanlig sockerlag. En härligt rosa fördrink med mycket…
Portugisiska jätteräkor
1. Tina och torka räkorna 2. Placera dem i en skål och marinera i en…
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
Burrito bowl
Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…
Limoncello & Tonic
Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…
Semifreddo daim och pepparkaka
Vispa äggulorna och sockret ordentligt. Vispa ner färskosten. Vispa grädden luftigt. Vispa äggvitan hårt. Vänd…