1 kg kycklingfiléer, tinade
2 - 3 paprikor
1 tsk salt
1 tsk peppar
Topping:
5 dl vispgrädde
3 tsk curry
350 g mango chutney
sambal oelek efter smak
3 dl riven ost
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Putsa kycklingen fri från hinnor. Strimla den ganska smått och krydda med salt och peppar. Strimla även paprikan tunt.
3. Stek kycklingen och lägg den i en ugnssäker form. Stek paprikan mjuk och lägg den också i formen.
4. Vispa grädden fast och blanda i mango chutney, curry och sambal. Rör om. Häll toppingen över kycklingen och strö riven ost över gratängen och låt stå i ugnen tills allt är genomvarmt och osten har smält, 10 - 15 minuter.
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng