400gr pasta
Extra virgin olivolja
400gr tomato
2msk salt
peppar
kapper
3st. vitlöksklyftor
näve färsk basilika
rött vin
parmesanost
Det är recept dags! Vi kallar det ’mormors pasta’ — enkelt, men super gott. Du kanske frågar, varför just mormors pasta. Det var hennes sista tomatskörd för i år, mogna och saftiga tomater som vi gjorde vår sås av. ????
De följande stegen är:
• ta din favorit kniv (vår är Santoku såklart), och hacka två nävar tomater, kapper, några vitlöksklyftor och en näve färsk basilika;
• sakta värm upp din stekpanna och sedan börja häll extra virgin olivolja (https://theculinashop.com/collections/extra-virgin-olive-oil) på den (och snälla, var inte blyg med oljan!) och sedan tillägg vitlöken;
• när vitlöken har blivit mjuk och gyllene, tillsätt tomaterna och kappern. Rör om ofta och låt de sjuda;
• tillsätt lite salt och peppar, precis så mycket du vill;
• strö sedan över basilikan och rör ner den, under tiden börja koka din spaghetti;
• när du märker att såsen är nästan klar, lägg till en klunk av rött vin, vi använde en från chianti regionen;
• när pastan är kokt, tillsätt den till såsen och glöm inte att lägga till lite av pastavattnet också - det är ett speciellt steg, för den speciella smaken;
• och en tumrulle - du är klar!
Servera med parmesanost, lite olivolja och ett glas vin, skål! ❤️??
https://theculinashop.com/collections/extra-virgin-olive-oil
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Krämig kycklingpasta med chipotle
Mycket gott! Filip Poon En gräddig pastarätt med kyckling och lite hetta från chipotle. En…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Krispig kycklingschnitzel med citronpasta
Mycket gott! Man behöver dra på mer kryddning i såsen. Dela kycklinfiléerna till fyra tunna…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Äppeldricka
Enkelt!!!
Pizzadeg
Pizzdeg
Veganska skrabbelucker
Veganska munk Halva receptet blir ca 8 st
Glutenfria Kolbullar
Glutenfria