500 g malet kött (blandfärs)
2 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk mild paprika
en nypa cayenne
1 knippe persilja
2 skivor franskbröd
1,5 dl gräddfil
1 dl vatten
2 msk smör
1 liten burk tomatpuré, ca 70 g
1. Vispa upp äggen och rör ned den i färsen tillsammans med kryddor, finhackad persilja och brödinkråm uppblött i vatten.
2. Forma färsen till runda bullar och stek dem i väl brynt smör efter att först ha tillsatt 2 - 3 msk gräddfil till färsen och låtit den vila en stund. Ta upp köttbullarna och håll dem varma.
3. Rör ut resten av gräddfilen med tomatpurén i stekpannan. Späd ev med några droppar vatten och smaka av såsen med ytterligare kryddor efter smak.
4. Häll såsen över köttbullarna till serveringen. Kokt ris, pasta eller potatismos hör till liksom en grönsallad.
4 portioner
Viner vi tror du gillar
Fler recept
Baconlindad kyckling med sweet chilisås
Sätt ugnen på 225°C. Salta och peppra kycklingfiléerna lite grand och vira sedan baconskivor runt…
Krämiga sesamnudlar med köttfärs
Blanda samman alla ingredienserna till såsen. Ställ vid spisen. Koka nudlarna 1 minut kortare än…
krämig pastasås med salsiccia och mascarpone
Fräs lök, vitlök och chili i olivolja på medelvärme i en kastrull tills löken blivit…
Kycklingklubba i ugn – Så lyckas du med perfekt tillagning
När du vill laga kycklingklubba i ugn är det viktigt att känna till rätt temperatur…
Varmrökt lax: De bästa tipsen och tillbehören för en lyxig måltid
Varmrökt lax är en favorit i många svenska hem. Den är läckert smakfull och kan…
Lammytterfilé och couscoussallad med bl a bönor, pumpa och libanesisk vildgurka samt tahinisås
Idag drar middagen litet grand åt mellanösternhållet smakmässigt och det är något vi gillar mycket.…
Melindas fröknäcke med röda linser
Gott och ”relativt” hälsosamt fröknäcke som gör sig utmärkt som substitut till kex på ostbrickan.…
Skurna lövkakor
Skurna
Päronbiskvier
Päronbiskvier
Mareld saftkokare, 8 liter
Värde 599 kr
Tävla här
Stäng