Placeholder

Middagsköttbullar i pikant sås

Ingredienser

500 g malet kött (blandfärs)
2 ägg
1 tsk salt
1 krm svartpeppar
1 tsk mild paprika
en nypa cayenne
1 knippe persilja
2 skivor franskbröd
1,5 dl gräddfil
1 dl vatten
2 msk smör
1 liten burk tomatpuré, ca 70 g

Gör så här

1. Vispa upp äggen och rör ned den i färsen tillsammans med kryddor, finhackad persilja och brödinkråm uppblött i vatten.

2. Forma färsen till runda bullar och stek dem i väl brynt smör efter att först ha tillsatt 2 - 3 msk gräddfil till färsen och låtit den vila en stund. Ta upp köttbullarna och håll dem varma.

3. Rör ut resten av gräddfilen med tomatpurén i stekpannan. Späd ev med några droppar vatten och smaka av såsen med ytterligare kryddor efter smak.

4. Häll såsen över köttbullarna till serveringen. Kokt ris, pasta eller potatismos hör till liksom en grönsallad.

4 portioner

Betyg (0 röster)

Kommentarer

Det finns inga kommentarer

Viner vi tror du gillar

Fler recept

Burrito bowl

Ris: Skala och hacka vitlöken. Fräs vitlök och chilipulver i oljan några minuter. Tillsätt tomatpuré…

Limoncello & Tonic

Fyll ett glas med is. Tillsätt limoncello och citronjuice. Fyll upp med tonic och rör…

Åldersgräns och kakor

Denna webbplats innehåller information om alkoholdrycker. För besök på denna webbplats måste du därför vara 25 år eller äldre. Genom att besöka webbplatsen intygar du att du är 25 år eller äldre.

På denna webbsida använder vi cookies och andra liknande tekniker för att kunna erbjuda en så bra användarupplevelse som möjligt. Vissa cookies är nödvändiga för att webbsidan ska fungera och är därför alltid aktiverade. Andra cookies, för analys och/eller marknadsföring, kan du däremot själv aktivera/deaktivera i inställningarna nedan.

I vår cookiepolicy kan du läsa mer om vilka cookies vi använder och vad dina val innebär. För mer information om hur vi hanterar personuppgifter, se vår personuppgiftspolicy. Dina inställningar gäller endast på den här webbsidan.